Visma och Klarna förstärker samarbetet kring betalningslösningar

Taggar i artikeln

Klarna Visma
VismaVisma
Publicerad
Uppdaterad

Vismas e-handelsplattformar Mystore och Wikinggruppen förnyar avtalet om att använda Klarna som föredragen betalningslösning de kommande tre åren.

Realtid.se

Samtidigt ingår Visma och Klarna ett bindande ramavtal för att tillsammans utforska möjligheter att även stärka samarbetet inom andra affärsområden i Visma-koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Visma består av över 180 företag i 27 länder som erbjuder digitala lösningar för allt från bokföring, löner, tekniska betaltjänster (PSP) och e-handelsplattformar till logistiklösningar och fastighetsförvaltning. Koncernen betjänar totalt 1,7 miljoner kunder inom både privat och offentlig sektor i Norden, Benelux, Centraleuropa, Östeuropa och Latinamerika

Under våren lanserar Wikinggruppen och Mystore en gemensam plattform under ett nytt varumärke, i tillägg till befintliga erbjudanden. I samband med undertecknandet av intentionsavtalet säkrar Klarna även positionen som föredragen betalnings- och shoppinglösning för de fler än 2 600 webbutiker som är anslutna till Visma-ägda Mystore i Norge och Wikinggruppen i Sverige.

Annons

Tillsammans har Mystore och Wikinggruppen en omsättning på över 9 miljarder kronor och är därmed den största e-handelsplattformen i Norden. Majoriteten av kunderna är små och medelstora webbutiker i Norge och Sverige.

Annons