Finans Nyhet

Vinge gör AI-konst av juridiska texter

Taggar i artikeln

Affärsjuridik Vinge
Foto: Vinge
Publicerad

Låter juridiska texter som något tråkigt? Det tycker inte Vinge som har tonsatt sin juridik med hjälp av AI och ett piano.

Advokatfirman Vinge har beslutat sig för att göra sin juridik mer lättillgänglig. Vägen dit går genom att man har skapat konst av sin juridiska texter.

Byrån menar i ett pressmeddelande att affärsjuridik används ”som verktyg inom uppdrag och projekt som påverkar vitt skilda delar av samhället i stort och smått”.

Och därför vill Vinge ge ”ett nytt perspektiv på den bredd och skönhet som ryms inom verksamheten har Vinge skapat en installation, en artificiell intelligens som översätter resultatet av arbetet till den mest universella formen av kommunikation – musik”.

Annons

Det fungerar så att man ”matar in valfri juridisk text i maskinen, tryck på knappen och hör en unik musikalisk komposition skapas i realtid”. 

Musiken och AI:m är framtagen i samarbete med industridesignern och musikern Axel Bluhme tillsammans med musikaliska Vingmedarbetare.

– Med vårt AI-drivna piano vill vi illustrera bredden och precisionen i det vi gör på Vinge. Vi är en fullservicebyrå som verkar inom samtliga affärsjuridiska genrer. Nu kan vi äntligen höra alla de klanger verksamheten rymmer. Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi, säger Fredrik Dahl, HR-ansvarig delägare. 

Annons

Projektet ”The Piano” är enligt Vinge en uppföljning på förra årets initiativ, där byråns senast anställde fick en plats i ledningsgruppen.

Se filmen här>>

 

Annons

Annons