Ving i miljardavtal med BRA

Taggar i artikeln

Altor BRA-flyg Petter Stordalen Ving
”Samarbetet med BRA som också ger oss förutsättningar att växa på de regionala avreseflygplatserna och på sikt också öppna upp nya mindre destinationer i Medelhavet”, säger Magnus Wikner, koncernchef Ving/Nordic Leisure Travel Group.
Publicerad

Petter Stordalens och Altors Ving och flygbolaget BRA har idag skrivit ett treårigt skandinaviskt avtal om partnerskap med flygstart 27 april 2023. Kontraktsvärdet över treårsperioden är ca 2 miljarder kronor

Realtid.se

Affären innebär att BRA återupptar ett affärsområde med fokus på längre flygresor bland annat mellan Skandinavien och Medelhavet. Flygningarna kommer att göras med jetflyg som tar 145 passagerare. 

Avtalet innebär att BRA, i tillägg till Vings eget flygbolag Sunclass Airlines, blir huvudpartner för Vings och de nordiska systerbolagens charterflygningar från ett 30-tal orter i Sverige, Norge och Danmark till ett tiotal destinationer runt Medelhavet i Grekland, Spanien, Turkiet, Kroatien, Cypern samt Kanarieöarna.

Avtalet med Ving är första steget i en långsiktig strategi att erbjuda både jet- och propellerflygningar till den europeiska flyg- och chartermarknaden.

Annons

Vårt fulla fokus är att kunna erbjuda ett hållbart resande där vi samtidigt har möjlighet att växa och utöka våra volymer. Därför är vi väldigt glada över

Fakta:

Processen för upphandling av flygplansleasing är påbörjad med inriktningen att börja med en flygplanstyp som finns tillgänglig idag och som har tillstånd att flyga på Bromma flygplats till exempel Airbus 319. Över tid är målbilden att över till nyare modeller för traditionell jet liksom ny teknik såsom vätgasflyg.

Avtalet omfattar charterflyg under tre sommar- och vintersäsonger fram till 2025.

Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Annons