Anna Palmérus, Managing Partner på Vinge i Göteborg.
Anna Palmérus, Managing Partner på Vinge i Göteborg.
Juridik

"Vi kan inte slå oss till ro"

Advokatbyrån Vinges nya Göteborgschef Anna Palmérus vill fokusera på digitalisering och hållbarhet. Dessutom är rekrytering centralt och därmed även Vinges varumärke som arbetsgivare.

Uppdaterad 2019-04-03
Publicerad 2019-04-03

Den 13 mars tillträdde Anna Palmérus som Managing Partner på Vinge i Göteborg. Hon har arbetat på Vinge sedan 1999 – först i Stockholm och sedan 2008 i Göteborg. Sedan januari 2016 har hon varit verksam som delägare i Vinge Göteborg med fokus på EU- och konkurrensrätt samt obeståndsrätt.

Var det självklart för dig att tacka ja till uppdraget? 

– Ja, jag har alltid haft ett stort intresse för affärsutveckling och ledarskap. I rollen som Managing Partner för Vinge Göteborg får jag möjlighet att arbeta med dessa frågor i en professionell organisation med hög kvalitet, som jag dessutom känner väl.

Kommer du fortfarande att ha en rådgivande roll?

– Ja, jag kommer att fördela min tid ungefär hälften vardera mellan klientärenden och MP-rollen.

Vad vill du åstadkomma i din nya roll?

– För att vi ska kunna fortsätta leverera högkvalitativ juridisk rådgivning till våra klienter är det viktigt att vi fortsätter att locka till oss talanger och att de utvecklas med oss långsiktigt. Vi kan inte slå oss till ro utan ska fortsätta att utveckla och kommunicera vårt arbetsgivarerbjudande.

– Tillsammans med mina kollegor på Vinges andra kontor vill jag även utveckla Vinges erbjudande som en av Sveriges ledande fullservicebyråer. 

Vilka utmaningar ser du?

– Utvecklingstempot i samhället är högt och omfattar många olika områden. Två sådan som står högt på många företags agenda idag är digitalisering och hållbarhet. För att Vinge ska vara en relevant och attraktiv rådgivare och arbetsgivare måste vi förstå hur denna utveckling påverkar våra klienter i deras dagliga verksamhet; kunna erbjuda rådgivning inom dessa områden med högsta kvalitet och själva leva upp till nya standarder.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in