Finans Nyhet

Veckans mest lästa (5-9 februari)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Ett knarkflygplan, en ny och kaxig private banking-chef och att Swishbetalningar flyttar till Riksbanken, bland annat om detta handlar veckans mest lästa artiklar om. Och även denna vecka, en hel del om Handelsbanken.

Realtid.se

Swish, Riksbanken, ECB
Nu flyttas Swishbetalningar från Bankgirots betalningssystem till Riksbankens
Från och med nästa månad kommer alla betalningar i mobilappen Swish att avvecklas genom Riksbankens betalningssystem RIX-INST. Avveckling innebär att pengar flyttas över från en bank till en annan bank. Systembytet påbörjas under februari och Swishbetalningar kommer successivt att föras över från Bankgirot till Riksbanken.
Publicerad: 6 februari
Läs hela artikeln här


Handelsbanken öppnar nytt bankkontor: ”Stor affärspotential”
I sin tidigare roll som Handelsbankens Sverigechef ansvarade Michael Green för att lägga ner hälften av alla bankkontor. Som nytillträdd vd gläds han istället åt att banken nu öppnar nya kontor, det första i Göteborgsförorten Sandås.
Publicerad: 7 februari
Läs hela artikeln här

Jens Nylander.

Jens Nylander.

Annons

Han avslöjar fakturafiffel på löpande band: ”Jag vill visa på brister i systemet”
Malmö stads leasingbolag köper personalresor för kvarts miljon, offentliganställdas märkliga extraknäck kostar miljonbelopp för Skolverket och ett kommunalt webbverktyg som blev till en miljardaffär. Dessutom avslöjar han sin egen grannes försäljning av säkerhetsnycklar till dubbla priset. Det är något av det som dataentreprenören Jens Nylander har avslöjat – den senaste veckan.
Publicerad: 7 februari
Läs hela artikeln här

Catharina Belfrage Sahlstrand. Foto: Handelsbanken

Handelsbanken avskaffar Sverigechefen – Sahlstrand tar över efter Sander
Onsdag morgon kommer Michael Green presentera sin första delårsrapport som vd, men redan på tisdagskvällen presenterar han en nyhet om ledningsförändringar.
Publicerad: 6 februari
Läs hela artikeln här 

Annons


Kryptobetalbolag köpte knarkflygplan och hjälpte Nevs ägarbolag med finansiering
Dragon Global Solutions är bolaget som hanterade slutbetalningen för ett knarksmugglingsflygplan som bland annat användes av Stureplansmördaren Tommy Zethraeus. Dragon Global Solutions är även bolaget som skulle hantera noteringen av kryptotoken EVNOW, en satsning från EV Electra, som äger bilföretaget Nevs i Trollhättan. Bakom betalbolaget står den tidigare börs-vd:n Anthony Norman. Närmast väntar en börsnotering för EV Electra, genom ett omvänt förvärv av det tidigare cannabisbolaget DrazCanna.
Publicerad: 6 februari
Läs hela artikeln här


Nordnets nya chef tar upp kampen: ”Ska bli bäst i Sverige på private banking”
Nu ska Nordnet bygga Sveriges bästa digitala private banking-erbjudande, och bli en one stop-shop för sparande och investeringar. Det säger Alexander Ahlqvist, som har utsetts till ny chef för private banking på Nordnet, till Realtid.
Publicerad: 5 februari
Läs hela artikeln här

Oscar Engelbert. Foto: Oscar Properties

Annons

Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner kronor 
Oscar Engelbert, som grundat och varit vd för bostadsutvecklaren Oscar Properties, stäms på 100 miljoner kronor. Det rapporterar Expressen.
Publicerad: 5 februari
Läs hela artikeln här


SAS-chefens lön: 12,5 miljoner
SAS vd Anko van der Werff fick förra året en årslön på 12,5 miljoner kronor. Det rapporterar Dagens Näringsliv, som hänvisar till årsredovisningen från flygbolaget där det noteras att inga justeringar gjorts av lönen från föregående räkenskapsår.
Publicerad: 7 februari
Läs hela artikeln här

Hanna Norström.

Swedbank rekryterar chef från Handelsbanken Swedbank har anställt Hanna Norström som ny chef för private banking. Hon kommer närmast från Handelsbanken där hon i nuläget är chef för Wealth & Pension. Det skriver Bloomberg News. Publicerad: 6 februari Läs hela artikeln här


Handelsbankens nya vd laddar för storstädning 
Handelsbankens nya vd Michael Green laddar för en storstädning inom banken. Det rapporterar Dagens Industri.
Publicerad: 6 februari
Läs hela artikeln här

Annons