Annons

Annons

Vd:n för Zenith och Varenne lämnar

Andreas Bladh, vd för Zenith och för Varenne, lämnar bägge vd-posterna i bolagen på grund av oenighet med Tommy Jacobson, huvudägare och ordförande i Varenne.

Andreas Bladh lämnar vd-posterna i investmentbolagen Zeniths och Varennes. Andreas Bladh och Tommy Jacobson, huvudägare och ordförande i Varenne, har tillsammans, under de senaste 2 åren byggt upp investeringsfondstrukturen Zenith Group. De har nu bestämt sig för att gå skilda vägar. Anledningen är att de inte har en strategisk samsyn kring hur Zenith Group fortsatt skall drivas och utvecklas framåt.

–Andreas och jag har landat i att detta är den bästa lösningen för alla parter. Jag vill tacka Andreas för hans värdefulla insatser och bra samarbete under dessa över 4 år tillsammans, både som vd i Varenne och som medgrundare och vd Zenith Group. Andreas har på ett värdeskapande sätt drivit Varennes portfölj, samtidigt som han varit instrumentell i att bygga Zenith Groups investeringserbjudande och reglerade (AIF) samt börsnoterade fondstruktur, säger Tommy Jacobson, grundare och partner i Zenith Group.

Lars Thoren, som tar över som vd efter Andreas, är idag styrelseledamot i Zenith Group och styrelseordförande i det närstående Quesada Kapitalförvaltning.

Annons

Annons

 Zenith Group kommer att justera den strategiska inriktningen framåt genom att över tid göra färre men större investeringar än den nu liggande strategin för fonderna. Tommy Jacobson kommer att ta en mer central roll för investeringsverksamheten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons