Therese Bohlin över chefsposten på Prime efter Markus Gustafsson som varit vd på byrån i över 15 år. Foto: Pressbild.
Nytt jobb

VD-skifte på Prime

Therese Bohlin blir ny vd på kommunikationsbyrån Prime. Hon efterträder långvägaren Markus Gustafsson som fortsätter i företaget som kundansvarig och styrelseledamot. Samtidigt blir Krister Nilsson ny vice vd vid sidan av David Orlic.

Publicerad 2018-08-14

Therese Bohlin rekryterades till Prime från rollen som strategichef på McCann med uppdraget att skapa en starkare koppling mellan rådgivning och kreation och har ingått i ledningsgruppen och delägargruppen sedan 2013, skriver byrån i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få leda en av världens bästa kommunikationsbyråer med några av de mest smarta och ambitiösa medarbetarna i branschen. Prime har sedan 2010 varit en av de mest kreativa kommunikationsbyråerna i världen och vi är väldigt stolta över vårt unika sätt att arbeta. Jag vill att vi ska fortsätta utmana den traditionella byråmodellen för att möta våra kunders ökade krav på snabb omställning. Bara i år har vi anställt ett tjugotal nya kompetenser för att kombinera experter på ett nytt sätt och vi står inför en spännande ny fas i vår utveckling, säger Therese Bohlin, vd på Prime.

Markus Gustafsson är i sin tur en långvägare på byrån och har varit vd på Prime i över 15 år, men tar nu alltså ett kliv tillbaka i organisationen.

– Att grundaren Carl Fredrik Sammeli skulle lämna Prime har vi känt till länge. Därför har vi diskuterat sedan årsskiftet hur ledningen ska se ut i framtiden. Therese är en stark och erfaren ledare som varit drivande i att utveckla Prime de senaste åren och lämpar sig bäst att ta oss in i nästa fas. Vi måste alltid förändras snabbare än vår omvärld och våra kunder, vilket idag kräver helt nya typer av kompetenser och behov av internationalisering. Jag kommer fullt ut kunna fokusera på att skapa kundvärde framåt, säger Markus Gustafsson.

Krister Nilsson har samtidigt utsetts till ny vice vd och ansvarig för Primes kundutveckling. Krister har lång bakgrund inom politiken, bland annat från ledningen av Miljödepartementet.  Han har under tio års tid byggt upp Primes hållbarhetserbjudande som nu lanseras globalt. David Orlic fortsätter i sin roll som vice VD och innovationschef på Prime.

– Kombinationen av Krister och David representerar exakt det som gör oss unika. Samhällsfokus, komplex rådgivning, starkt nätverk och hög innovationsgrad, säger Therese Bohlin.

Platsannonser

Logga in