Fundedbymes vd Daniel Daboczy
Finans

Vd miljonsatsar i Fundedbyme

Crowdfundingplattformen Fundedbymes vd Daniel Daboczy planerar att investera i företrädesemissionen för 1 miljon kronor.

Uppdaterad 2019-04-23
Publicerad 2019-04-23

Styrelsen i techbolaget Fundedbyme, verksamt inom crowdfunding, har fattat beslut om att inleda en företrädesemission om nära 10 miljoner kronor före emissionskostnader under perioden 18 maj 2020 och den 2 juni 2020.

Företrädesemissionen avser så kallade unit om cirka 9,8 miljoner kronor före emissionskostnader. En unit består av en aktie och emissionskursen är satt till 7,25 kronor (B-aktien) och en vederlagsfri teckningsoption till kursen 15 kronor.

Fundedbymes aktie föll 25 procent under onsdagen i förra veckan till 5,80 kronor på Nordic MTF när nyheten om emissionen nådde marknaden på eftermiddagen. I skrivande stund står aktien i 5,00 kronor. Det innebär att det är mer lönsamt för investerare att köpa aktier direkt i bolaget än att anta emissionserbjudandet.

Vd för Fundedbyme, Daniel Daboczy, vill inte uttala sig om huruvida emissionskursen kommer att justeras eller om företrädesemissionen helt enkelt inte kommer att bli av.

– Vi kommer under styrelsemötet i morgon onsdag att diskutera dessa frågor. Om vi kommer fram till något väsentligt kommer vi att offentliga det efter mötet, säger Daniel Daboczy till Realtid.

Daniel Daboczy säger också att han själv avser att teckna för 1 miljon kronor i företrädesemissionen.

De tre största ägarna i Fundedbyme är Dabber AB, Ingmar Rentzhog och Namib Lost in Sweden AB.

Under tisdagen har svängningarna i aktiekursen varit förhållandevis stora, 

Platsannonser