Juridik Nyhet

Vågad satsning – nu är Radinn i konkurs

Taggar i artikeln

Konkurs
Publicerad
Uppdaterad

Jetboardbolaget Radinn har lagt brädan på hyllan och lämnat in en konkursansökan. Det rapporterar Breakit.

Realtid.se

Radinn grundades 2013 som ett projekt på Lunds Universitet. Grundidén var att försöka hitta ett sätt att kunna åka wakeboard utan båt.  2016 kom första prototypen ut på marknaden. Den kostade 250 000 kronor, vägde 70 kilo och hade en relativt låg hastighet.

2018 kom nästa generation ut men samtidigt hade flera grundare lämnat bolaget.

Mathias Bergman och Calle Håkansson tog över som vd och vice vd 2018.

Annons

Prislappen för en Radinn-bräda är drygt 100.000 kronor.

Bolagets omsättning har mellan 2019 till 2022 växt från 14 miljoner kronor till 105,5 miljoner kronor, men kassaflödet och resultatet har inte hängt med. När efterfrågan efter Radinns eldrivna surfbrädor avtog blev läget kritiskt.

–Ett stort varulager, till stor del uppbyggt med skuldfinansiering, har i kombination med en inbromsande marknad skapat utmaningar i bolaget – med skulder, en extremt ansträngd likviditet och svagare försäljning, säger Calle Håkansson för Breakit.

Annons

Calle Håkansson och ledningen hoppas nu att någon aktör plockar upp spillrorna och tar till vara varulagret och bolagets egenutvecklade teknik.

Bland delägarna finns bland andra it-miljardären Dan Olofsson, och genom åren har det plöjts ned flera hundra miljoner kronor i bolaget. Calle Håkansson har förståelse för att investerarna nu satt stopp och fokuserar på andra investeringar.

Annons