Juridik Nyhet

Utvidgad strejk mot Tesla

Taggar i artikeln

Klarna Tesla
Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

IF Metall varslar om att utvidga strejken mot Tesla till att inkludera ytterligare 17 verkstäder från och med fredagen den 3 november.

Finwire

Sedan den 27 oktober har flera av Teslas verkstäder varit påverkade av en strejk. Facket kräver att bolaget ska teckna kollektivavtal, något som Tesla motsätter sig. Ett kollektivavtal skulle innebära att verkstadspersonal hos Tesla får samma villkor som sina kollegor i branschen.

Nu meddelar IF Metall att man kommer att utvidga strejken och blockera allt arbete på Tesla-bilar på fler verkstäder i Sverige. Det utvidgade strejkvarslet innebär att IF Metall inkluderar ytterligare 17 verkstäder från och med fredagen den 3 november, klockan 00.01.

Detta kommer att medföra att Teslaägare kommer att få svårare att serva och reparera sina bilar, även om det fortfarande finns andra verkstäder som utför arbeten på Tesla-fordon.

Annons

Samtidigt råder det delade meningar hos Teslas anställda om strejken. Flera av Teslas anställda har valt att inte följa fackets uppmaning att delta i strejk på företagets verkstäder.

Annons