Börs

Utökat styrelseförslag för Oasmia

Storägaren Arwidsro föreslår Jörgen Olsson, Sven Rohmann, Peter Zonabend och Gunilla Öhman till styrelsen i Oasmia för den extra bolagsstämman att ta ställning till.

Uppdaterad 2019-03-06
Publicerad 2019-03-06

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de förslagna namnen är Gunilla Öhman ny jämfört med det förslag som Arwidsro lämande inför den extra stämma som var planerad till den 25 januari, men som ställdes in av Oasmias styrelse.

Gunilla Öhman kommer tillföra "spetskompetens inom kommunikation och informationsgivning", heter det i pressmeddelandet.

Oasmia ställde in den förra stämman med hänvisning till att styrelseförslaget inte uppfyllde kraven enligt Nasdaqs regelverk. Arwidsro skriver i pressmeddelandet att efter att Nasdaq hade gått igenom förslaget från Arwidsro ansåg Nasdaq att förslaget om styrelse uppfyllde regelverket, men ansåg att den föreslagna styrelsen "bör utökas".

En ägarstrid pågår sedan en tid tillbaka i Oasmia där den nya storägaren Per Arwidsson, med drygt 18 procent av aktierna i början av februari, vill byta ut styrelsen och stora delar av ledningen.

 

Platsannonser