Annons

Annons

Oasmia

"Jag tror att vi har en mycket bra chans att åstadkomma något", säger USA:s president Donald Trump på G20-mötet i Osaka i Japan. Det möts av positiva reaktioner på många börser. I Stockholm är det upp för H&M men ned för Traton första handelsdagen.

Noterade forskningsbolaget Oasmia byter vd. Sven Rohmann tar över som tillförordnad vd, nuvarande vd Mikael Asp blir teknikchef.

Oasmias dåvarande styrelse bröt mot god sed på ett antal punkter under den ägarkonflikt som pågått sedan hösten 2018. Det slår Aktiemarknadsnämndens fast i ett uttalande.

Extrastämman i Oasmia röstade på tisdagskvällen ja till det styrelseförslag som lämnats av bolagets störste ägare Per Arwidsson genom investeringsbolaget Arwidsro.

Storägaren Arwidsro föreslår Jörgen Olsson, Sven Rohmann, Peter Zonabend och Gunilla Öhman till styrelsen i Oasmia för den extra bolagsstämman att ta ställning till.

Arwidsro begär att Bolagsverket omgående kallar till en ny extrastämma i Oasmia, detta efter att Oasmias sittande styrelse ställt in den planerade extrastämman - där en ny styrelse skulle utses.

Nasdaq Stockholm har beslutat att placera läkemedelsbolaget Oasmia Pharmaceuticals aktier på observationslistan. Det framgår av ett börsmeddelande. 

Arwidsro har presenterat sitt förslag till ny styrelse för den extra bolagsstämman i läkemedelsbolaget Oasmia.  Jörgen Olsson som tidigare varit vd på Hoist Finance, är ett av förslagen.

Bengt Ågerups investmentbolag Nexttobe har avyttrat hela innehavet i läkemedelsföretaget Oasmia men förlänger sitt lån till bolaget.