Börs

Uppgifter: SEB tar Volvo Cars till börsen

SEB har fått en ledande roll i det nya försöket att sätta Volvo Cars på börsen, erfar DI.

Uppdaterad 2021-05-15
Publicerad 2021-05-15

I onsdags Volvo Cars att styrelsen fattat beslutet att utvärdera möjligheten till en börsnotering i Stockholm senare i år. En notering kan vara ett logiskt steg i bolagets kapitalmarknadsresa, skrev Volvo Cars i ett pressmeddelande.

2018 fanns långt gångna börsplaner som dock fick avbrytas. Enligt flera marknadskällor berodde det främst på att Geely hade för höga förväntningar på värderingen.

Det har inte skett någon generell uppvärdering av traditionella billtillverkare sedan dess. Det som är nytt jämfört med noteringsförsöket för tre år sedan är att Geely har valt andra rådgivare den här gången. För tre år sedan hade Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup och HSBC uppdraget.  Enligt uppgifter till DI är det nu i stället Goldman Sachs och  SEB som sitter på ledande roller i noteringsprocessen. 

–Volvo Cars har utsett rådgivare och de är fullt sysselsatta med förberedelserna inför en eventuell börsnotering. Rådgivarna kommer att namnges om och när ett beslut om att notera företaget fattas och officiellt börsnoteringsmaterial publiceras, uppger Volvo Cars i en kommentar till DI. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in