Uppgifter: Northvolt bygger två nya batterifabriker samtidigt

Taggar i artikeln

Northvolt
Publicerad
Uppdaterad

Northvolt planerar att gå vidare med två stora nya batterifabriker samtidigt, istället för bara en, på grund av stark efterfrågan, enligt uppgifter till Bloomberg.

Realtid.se

Den svenska batteritillverkaren tittar fortfarande på Tyskland, USA och Kanada för de två etableringarna, enligt Bloombergs källa.

Northvolt varnade tidigare för att det skulle kunna skjuta upp den tyska fabriken till förmån för investeringar i Nordamerika på grund av de ekonomiska incitament som erbjuds. Att bygga två fabriker samtidigt är en ”distinkt möjlighet”, enligt en talesperson.

Företaget tillkännagav först miljardbygget euro i Tysklands Heide för över ett år sedan med målet att starta produktionen i slutet av 2025 med en slutlig årlig kapacitet på 60 gigawattimmar, tillräckligt för att driva ungefär en miljon elfordon. Den tidslinjen riskerade att pressas ut på grund av av USA:s president Joe Bidens gröna tekniska incitament som en del av Inflation Reduction Act.

Annons

Europeiska unionen intensifierar nu ansträngningarna för att jämna villkoren med USA när det gäller att attrahera framtida tekniker som lovar att minska koldioxidutsläppen.

Annons