Annons

Annons

varlden-2.jpg

Fördelningen av de 69 nya delägarna på de tre stora kontinenterna.

Två svenskar utnämnda till partners på Goldman

(Uppdaterad) Magnus Hardeberg, Stockholm, och Anna Skoglund, London, är två av sammanlagt 69 nya partners på Goldman Sachs.

Goldman Sachs utnämnde i veckan 69 nya partners, varav två svenskar. Det är den minsta delägarkullen på 20 år.

Magnus Hardeberg, verksam i Stockholm, och Anna Skoglund, verksam i London, sällar sig till en mycket exklusiv skara svenskar som utnämnts till partner i den amerikanska investmentbanken. Både Magnus Hardeberg och Anna Skoglund är verksamma inom Investment Banking.

“Vi förväntar oss att dessa individer kommer att fortsätta att agera som förebilder för våra medarbetare när det gäller att föra Goldman Sachs vidare genom att erbjuda överlägsen service till våra kunder, driva långsiktigt aktieägarvärde och visa på den högsta graden av hängivenhet och integritet”, skriver Goldman Sachs i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Enbart cirka en handfull svenskar har nått denna prestigeposition, bland dem Calle Palmstierna och Martin Wiwen-Nilsson, numera Brunswick Real Estate. 

Årets delägarutnämning är inte bara den minsta på 20 år, men även den som innehåller störst andel kvinnor och störst andel svarta medarbetare. 26 procent är kvinnor, vilket innebär att andelen kvinnliga delägare efter de nya utnämningarna nu är uppe i 17 procent.

Sex procent av de nya delägarna är svarta. Totalt sett är andelen svarta i delägarkretsen enbart två procent. Hela 20 procent av de nya delägarna är asiater. Totalt sett utgör asiaterna 15 procent av delägarkretsen. 

Andelen HBTQ-personer uppges vara en procent. 

När man tittar på vilka affärsområden de nya delägarna har hämtats ifån är "Securities" och "Investment Banking" överlägset störst.
 
Hela listan över nya delägare.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons