Morgan Stanley drar ned.
Morgan Stanley drar ned.
Finans

Två nordiska toppchefer på Morgan Stanley i London tvingas gå

Enligt uppgifter till Realtid har två av de ansvariga för Morgans Stanleys verksamhet mot Norden blivit uppsagda.

Uppdaterad 2019-01-08
Publicerad 2019-01-08

Realtids huvudkälla är en person med lång erfarenhet inom Londons finansvärld. Enligt denne ser många av de stora finansinstituten över personalstyrkan och kostnadsstrukturen inför brexit. Det gäller speciellt de amerikanska företagen.

Neddragningarna ska specifikt innebära att Morgan Stanley i London har sparkat två av sina co-Nordenchefer, båda Managing Directors. Den ena – John Cockin – i våras, den andra – Fredrik Magni, co-Head Equities Nordic Region på Morgan Stanley – idag.  

Brexit påverkar framför allt europeisk verksamhet i London som är icke-engelsk, enligt källan. Det som blir kvar är handeln inom Storbritannien, mellan Storbritannien och Mellanöstern, samt handeln mellan Storbritannien och Ryssland.

– Sitter du i London och gör Holland, gör du Norden eller Benelux ryker du. Den typen av verksamhet flyttas antingen ut lokalt eller eller försvinner, säger källan.

Samtidigt pågår en parallell trend som kallas “juniorization”, helt enkelt en föryngring. Äldre, erfaren och därmed dyr personal åker ut och kvar blir juniora personer, som är betydligt billigare.

Ytterligare en faktor för amerikanska investmentbanker är att det regelbundet sker utrensningar i januari. Anledningen är att bonus betalas ut i slutet av månaden.

– Då gör man en cleanup, säger källan som fortsätter: Förutom de Nordenpåverkade personerna har Morgan Stanley också sparkat rätt mycket derivatmänniskor.

Realtid har inte fått nedskärningarna officiellt bekräftade. Per Hillström är ansvarig för den nordiska investmentbankverksamheten och han sitter i Stockholm.

– Jag känner inte till några neddragningar i London. Så här års är det naturligtvis så att folk normalt lämnar, säger han.

Angående den chef som ska ha fått gå idag säger Per Hillström:

– Han sitter på aktiesidan i London. Att han skulle ha fått gå är inget jag känner till. Investmentbankverksamheten i Norden berörs inte. Tvärtom rekryterar vi.

Realtid har sökt Fredrik Magni eller annan Nordenansvarig på Morgan Stanley i London utan att få svar.

 

Platsannonser