Finans Nyhet

TV 4 satsar på ekonomi

Publicerad

TV 4 fördubblar i augusti sina ekonomisändningar och satsar i höst dessutom på ett veckomagasin om privatekonomi. På nätet går tv-bolaget ihop om en ny sajt tillsammans med Privata Affärer.

Med start 15 augusti blir det två ekonomisändningar på morgnarna och två i anslutning till Nyheterna klockan 19 och 22.

Senare i höst startar TV 4 också ett ekonomimagasin med privatekonomisk inriktning, Ekonominyheterna XL, som ska sändas på måndagar.

På nätet kommer TV 4 från och med 15 augusti att samarbeta med Privata Affärer, vars websajt byter namn till ekonominyheterna.se. Innehållet som i dag finns på privataaffarer.se kommer att kompletteras med web-tv-sändningar av fyrans ekonominyheter och tv-intervjuer som enbart visas på sajten.

Annons

– Det här blir ett effektivt sätt att möta den hårdnande konkurrensen som vuxit fram för ekonominyheter på nätet. Vi är glada över att få samarbeta med Sveriges bästa tv-redaktion inom ekonomiområdet. Privata Affärers åttaåriga erfarenhet av interaktiv ekonomijournalistik på nätet kan nu på ett bra sätt förenas med den dagliga nyhetspulsen på en tv-redaktion, säger Anders Andersson, förlagschef på Privata Affärer i ett pressmeddelande.

Konkurrensen kommer dock inte bara att öka på nätet där bland andra Svenska Dagbladet förbereder en näringslivssajt. Dagens Industri, som avbrutit samarbetet med TV 4, har långtgående planer på att starta egna tv-sändningar.

Anders Palmgren, chef för Ekonominyheterna på TV 4, ser satsningarna som ett bevis på att den ibland rätt hårt kritiserade ekonomijournalistiken är på väg tillbaka på allvar. Den här gången kommer det dock att handla mer om konsumentnytta än att skriva upp nystartade börsbolag.

Annons

– Då handlade det väldigt mycket om börsen. Det kommer det att göra nu också, men även om fonder, el- och teleleverantörer och banklån. Det kommer att vara mer plånboksnära än i slutet av 1990-talet.

– Konkurrens är jätteroligt, men vi har en fördel av att ha ett dagligt ekonomiprogram med 1,6 miljoner tittare. När vi startar den nya sajten ihop med Privata Affärer så har vi redan Sveriges näst största ekonomisajt. Vår storlek ger oss helt enkelt en fördel, säger Anders Palmgren till TT.

TT

Annons
Annons