Finans Nyhet

”Tuff dag för Swedbank”

Taggar i artikeln

Birgitte Bonessen Swedbank
Publicerad

– Det här har varit en väldigt tuff dag för Swedbank, våra medarbetare och aktieägare, säger Birgitte Bonnesen, vd och koncernchef, Swedbank i en skriftlig kommentar på onsdagskvällen.

Camilla Jonsson

– I det här läget vill jag som vd tydliggöra att jag kommer att göra allt i min makt för att på bästa sätt hantera den uppkomna situationen. Vi är i en bransch som är beroende av förtroende och jag förstår verkligen allvaret.

– Dagens initierade aktivitet av EBM är del av myndighetens redan kommunicerade förundersökning. Den officiella brottsrubriceringen är olovligt röjande av insiderinformation och grovt svindleri. I linje med vad vi kommunicerat tidigare, och vid denna tidpunkt, har ingen individ eller legal enhet blivit delgiven någon misstanke om brott. Vi kommer att samarbeta med EBM och avvaktar myndighetens slutsatser, säger Birgitte Bonnesen.

– Vi har idag sett allvarliga anklagelser i media, bland annat uttalanden om att vi har vilselett amerikanska myndigheter. Det är Swedbanks uppfattning att vi är sanningsenliga och korrekta i vår kommunikation med samtliga myndigheter. Vi kommer även fortsatt att samarbeta med alla relevanta myndigheter kopplat till dessa frågor, säger Birgitte Bonnesen, vd och koncernchef, Swedbank.

Annons

Annons