Fintech

Trustly expanderar till Kanada och Australien

Nordic Capitals betalbolag Trustly expanderar till Kanada och Australien.

Uppdaterad 2020-08-26
Publicerad 2020-08-26

Expansion till Australien beskrivs som gynnsamt då landet håller på att öppna upp mot ”open banking” – det vill säga enkla direktöverföringar mellan banker och finansbolag. Australien representerar även Trustlys ”första steg in i Asien och Stillahavsområdet”. Kanada stärker bolagets ställning i Nordamerika, enligt bolaget.  

– Vår etablering i Australien och Kanada är ett rejält kliv framåt i arbetet med att bygga ett världsomspännande, digitalt betalnätverk. De är båda stora marknader med fantastisk potential, och vi ser redan nu en hög efterfrågan hos handlare som vill ha open banking-lösningar och bättre alternativ till dyra kortbetalningar,  säger Oscar Berglund, Trustlys vd.

Trustly, vars huvudägare är Nordic Capital, värderades nu till knappt 16,5 miljarder kronor.  Nordic Capital förvärvade Trustly i mars 2018 med målet att hjälpa verksamheten att växa internationellt.

Tillsammans med ett konsortium av institutionella investerare gick amerikanska Blackrock Private Equity Partners in som minoritetsägare i svenska fintechbolaget tidigare i sommar.

– Att Nordic Capital kan locka till sig ett investerarkonsortium i världsklass är ett bevis på Trustlys stora framgång. Vi välkomnar våra nya partners och medinvesterare och ser fram emot att fortsätta Trustlys framgångsrika resa tillsammans, sa Fredrik Näslund, delägare i Nordic Capital Advisors i en kommenterar då.

Under 2019 ökade Trustly omsättningen till 1,4 miljarder kronor från 890 miljoner kronor 2018. Företaget anställde samtidigt mer än 100 nya medarbetare. Trustly har idag drygt 500 medarbetare vid tio kontor i Europa och USA. 

Förra sommaren expanderade bolaget till USA genom en sammanslagning med Silicon Valley-baserade fintechföretaget Paywithmybank.  Tillsammans bildade företagsgruppen det första transatlantiska nätverket för konto-till-konto betalningar.

– Vi vill över tid ha en global täckning och USA är ett stort steg på väg dit. Det är en stor marknad och det är både vi och Paywithmybank som har efterfrågan från amerikanska återförsäljare för att kunna ta betalt från bankkontot. Det är en stor efterfrågan på en sådan här typ av produkt, sa Trustlys vd Oscar Berglund till Realtid då.

 

 

Platsannonser