Odd Bolin, ny CFO på Truecaller. Foto (montage): Truecaller
Odd Bolin, ny CFO på Truecaller. Foto (montage): Truecaller
Börs

Truecaller nära notering – tar in ny CFO

Svenska kommunikationsappen Truecaller rustar för börsnoterinng och har utsett Odd Bolin till ny CFO.

Publicerad 2021-01-14

Odd kommer att ingå ledningsgruppen och övervaka  verksamheten för att stödja företagets tillväxt och för att förbereda företaget för ett börsintroduktion (IPO.)

Detta är den andra ledande rekrytering som företaget har gjort under de senaste två månaderna för att stärka ledningsgruppen. I november utsågs Kindreds tidigare CPO, Fredrik Kjell, som ny COO.

Odd Bohlin har hanterat flera internationella fusioner och förvärv, varierande i storlek från 10 till 150 miljoner USD.

Närmast kommer han från Sinch,  där han hjälpte till att ta företaget till börsen och ansvarade för ett halvt dussin internationella förvärv. Han har också varit koncernchef på Zacco, ett av Europas största immaterialrättsföretag, G5 Entertainment, en ledande internationell utvecklare av mobilspel, och Cybercom, en av de största IT-konsulterna i Norden.

Tidigare var han aktiemarknadsanalytiker och M&A-rådgivare.

Odd Bohlin har en doktorsexamen i plasmafysik från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

– Eftersom Truecaller förbereder sig för en börsintroduktion kommer Odd att spela en nyckelroll i processen. Vi har starkt förtroende för Odds expertis och tidigare erfarenhet av att notera företag med hög tillväxt och vi tror att han kommer att tillföra stort värde till företaget och ledningen, säger  Alan Mamedi, vd och grundare, Truecaller.

Under 2020 växte Truecallers aktiva användarbas med 25 procent - från 213 miljoner aktiva användare i början av året till 267 miljoner aktiva användare i slutet av 2020, samtidigt som det blev lönsamt och kassaflödespositivt.

Bolaget, som har sitt huvudkontor i Stockholm, grundades 2009 av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Bland investerarna finns Sequoia Capital, Atomico och Kleiner Perkins.

Platsannonser

Logga in