Sil-Pro är specialiserat på applikationer till främst medicintekniska OE-tillverkare.
M&A

Trelleborg köper amerikanska Sil-Pro

Industrikoncernen Trelleborg köper det amerikanska företaget Sil-Pro. Sil-Pro är en USA-baserad privatägd kontraktstillverkare av precisionskomponenter i silikon och termoplastiska komponenter som också erbjuder montering av medicinsk utrustning.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-08-06
Publicerad 2018-08-06

Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions köpt Sil-Pro, LLC. Sil-Pro är ett amerikanskt företag som tillverkar silikon och termoplastiska komponenter. Företaget är specialiserat på applikationer till främst medicintekniska OE-tillverkare. Förvärvet kompletterar och breddar Trelleborgs befintliga erbjudanden inom hälsovård och medicinteknik.

Företaget har huvudkontor och en produktionsanläggning i Delano, Minnesota, USA. Försäljningen uppgick till cirka 350 miljoner kronor under 2017.

– Förvärvet kompletterar vårt befintliga erbjudande och breddar vårt produktutbud inom områden som läkemedelstillförsel och kirurgiska verktyg. Företaget är välrenommerat med kvalitetssystem och renrumsstandarder av hög klass. Deras kunnande och kapacitet inom verktygstillverkning är ett välkommet tillskott till vår nuvarande verksamhet, säger Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions, i ett pressmeddelande.

 

Platsannonser