Darragh Byrne, vd för White & Case
Juridik

"Transaktionsmarknaden ser väldigt bra ut just nu"

Globalt rankas White & Case som nummer 1 enligt Mergermarket M&A League Table. Darragh Byrne, vd på White & Case Sverige, förklarar framgången med en tydlig strategi, hög kvalité och ett långsiktigt tänk.

Uppdaterad 2017-01-24
Publicerad 2017-01-24

Globalt rankas White & Case som nummer 1 enligt Mergermarket M&A League Table med ett transaktionsvärde på 665 miljarder USD vilket är rekord. På andra plats kommer advokatbyrån Sullivan & Cromwell med ett transaktionsvärde om 575,5 miljarder USD.

Också i Norden rankas White & Case som nummer 1 avseende transaktionsvärde enligt Mergermarkets. Detta kan jämföras med 2015 då White & Case rankades på plats nr 13. Tvåa på listan är Vinge och på tredje plats kommer Mannheimer Swartling.

I Sverige rankas Vinge på plats nummer 1 avseende transaktionsvärde, följt av Mannheimer Swartling. White & Case hamnar på plats nummer 3.

Darragh Byrne, vd på White & Case Sverige kommenterar:

Vad är orsaken till era framgångar?

– En tydlig strategi, hög kvalité och ett långsiktigt tänk i allt det vi gör. Det i kombination med att vi får möjlighet att arbeta med de bästa klienterna på marknaden. Flera av våra klienter är inblandade i transaktioner av internationell karaktär och ett starkt önskemål från deras sida är att anlita en advokatbyrå som kan finnas med under hela processen. Vi har arbetat strategiskt med att bli en stark samarbetspart till våra klienter och satsat på att bygga kompetens där våra klienter efterfrågar vår expertis. Vårt mål är inte att finnas på så många platser i världen som möjligt utan snarare att finnas på de platser där våra klienter är verksamma. Vi har under lång tid arbetat nära våra kontor i andra länder och det är nu som det arbetet börjar bära frukt.

Hur ser transaktionsmarknaden ut nu?

– Transaktionsmarknaden ser väldigt bra ut just nu. Förra året kunde vi se att transaktionsmarknaden dalade något i och med den osäkerhet som följde efter Brexit, men marknaden har återhämtat sig, vilket talar för att 2017 blir ett bra år.

Tror du att Stockholm kan bli ett nytt finanscentrum i Europa?

– Vi märker att Sverige är en spelare i världsklass på marknaden framförallt inom tech sektorn. Svenska företag är eftertraktade och har en bra utvecklingskurva men vi konkurrerar med städer som London och Frankfurt och huruvida vi kan slå dem är en storleksfråga så det kan bli svårt.

Hur upplever du det svenska företagsklimatet?

– Vi har ett öppet företagsklimat som präglas av en god tillväxt och tydliga regelverk. Det är ett gynnsamt företagsklimat om vi vill locka till oss utländska företag som söker en stabil marknad men vi ska heller inte ta det för givet. Jag ser dock positivt på framtiden och tror att vi kommer att fortsätta vår goda tillväxt.  

Vilka är de närmaste planerna för White & Case i Sverige?

– Vi vill växa genom att rekrytera de duktigaste juristerna på marknaden, vi arbetar också för att bli ännu mer integrerat med våra internationella kontor då vi märker att starka internationella team är viktigt för våra klienter. 

Platsannonser

Logga in