Fastigheter

Totalt sju insidermisstänkta i Balder-ärendet

Stort tillslag i tisdags i Göteborgsfokuserad utredning.

Uppdaterad 2020-05-29
Publicerad 2020-05-29

Ekobrottsmyndigheten har haft totalt sju personer frihetsberövade i den insiderutredning som berör Marcus Hansson och Magnus Björndahl, båda högt uppsatta chefer på fastighetsbolaget Balder.

Den ansvarige åklagaren Pontus Hamilton bekräftar att Ekobrottsmyndigheten genomförde flera koordinerade tillslag i tisdags mot de misstänkta. Merparten av de misstänkta bor i Göteborgs-regionen.

Enligt Stockholms tingsrätt, som handlägger ärendet, har samtliga sju fått försvarsadvokater på grund av misstankar om insiderbrott eller grovt insiderbrott. Det är dock endast de två Balder-cheferna som begärts häktade, enligt Pontus Hamilton. Övriga fem har försatts på fri fot tidigare i veckan.

Pontus Hamilton går inte ut med några mer detaljer om utredningen men säger att misstankarna rör handel med värdepapper i samtliga sju fall. Det är inte känt vilket noterat bolag som handeln ska ha skett i. Enligt uppgifter till Dagens Industri kan det dock handla om Collector där en av Balder-cheferna, Marcus Hansson, sitter i styrelsen. Balder är också största ägare i Collector.

Advokat Jessica Sunnervall, som försvarar Magnus Björndahl enligt tingsrättens förordnande, säger att hennes klient förnekar att han haft tillgång till någon insiderinformation eller agerat på sådan information.

– Den klient jag representerar förnekar anklagelserna bestämt och menar att det som påstås att han skulle ha gjort är helt grundlöst, säger Jessica Sunnervall.

Realtid har sökt Marcus Hanssons ombud Fredrik Ungerfält för en kommentar men utan framgång.

Både Balder och Collector backar mer än börsen i övrigt under den inledande handeln på fredagen. Collector var ner med över 7 procent efter några minuters handel.

 

Platsannonser

Logga in