Tidlös satsning av SSAB

Taggar i artikeln

SSAB
Publicerad
Uppdaterad

Time for Decarbonization har skapats med hjälp av fossilfritt stålpulver från SSAB.

Realtid.se

Den första utgåvan är begränsad till 20 klockor med målet att skala upp produktionen i maj 2023. Boetten är tillverkad av fossilfritt stålpulver från SSAB Oxelösund och finns i två olika versioner – med antingen automatiskt urverk eller kvartsurverk. Urtavlans färgschema och överdimensionerade timmarkeringar och visare har hämtat inspiration från SSAB:s stålproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

– I vår bransch finns en tradition att arbeta med stål, så det känns oerhört spännande att delta i denna omvandling av stålindustrin. Stålpulvret som används i klockan är tillverkat med banbrytande HYBRIT-teknik, och vi är mycket stolta över att ha skapat denna symbol för omvandling tillsammans med SSAB. En klocka från Sverige med lösningen för en bransch i behov av omvandling, säger Ludvig Scheja, medgrundare och kreativ chef på Triwa i en skriftlig kommentar.

– Det här armbandsuret är den första konsumentprodukten som baseras på SSAB:s fossilfria stål och det är fantastiskt att se vår satsning få användning inom ett helt nytt område, säger Johnny Sjöström, chef för SSAB Special Steels i sin presskommentar.

Annons

Triwa, som grundades 2007, är en förkortning för ”Transforming the Industry of Watches”. De anser att en klocka kan vara en symbol för förändring och skapar klockor baserat på teman som överskrider stil, trender och status. De väljer att arbeta med innovativa material, organisationer och ambassadörer som vill skapa en bättre värld. Baserat på företagets motto Time for Change har Triwa tidigare lanserat klockor på temat Time for Peace, tillverkade av återvunna illegala skjutvapen, och Time for Oceans, tillverkade av återvunnen plast från haven.

2020 beräknade Triwa koldioxidavtrycket för alla sina produkter och identifierade stål som den största utsläppskällan. I syfte att hitta en lösning kontaktade Triwa den svenska ståltillverkaren SSAB och därmed föddes idén till Time for Decarbonization.

 

Annons
Annons