Martin Andersson, P27
Finans

Tidigare FI-chef tar över klubban i P27

P27 Nordic Payments Platform utser Finansinspektionens tidigare generaldirektör, Martin Andersson, till ordförande.

Uppdaterad 2021-01-22
Publicerad 2021-01-22

Martin Andersson har mer än 20 års erfarenhet inom finanssektorn. Han är för närvarande partner på förvaltningskonsultföretaget Oliver Wyman och var tidigare generaldirektör för Finansinspektionen mellan 2009 och 2015.

Samtidigt utses Silvija Seres till styrelseledamot från och med den 1 januari 2021.

Silvija Seres  är för närvarande chef för det norska teknikinvesteringsföretaget Technorocks. Hon har erfarenhet från att arbeta som styrelseledamot i flera offentliga och privata företag, till exempel Nordea, Statkraft, Academedia, NRK och Oslo Børs.

Paula da Silva, tidigare tillfällig styrelseordförande för P27 och ordförande för valberedningen, kommenterar:

–P27 grundades 2017 med uppdraget att bygga världens första integrerade gränsöverskridande och multivalenta betalningsregion, som förbinder de 27 miljoner människor som bor i Norden och därefter. Efter tre års snabba framsteg förbereder vi oss nu för att bli fullt operativa. Utnämningen av Martin Andersson till ordförande och Silvija Seres som styrelseledamot är i enlighet med vad som fastställdes i aktieägaravtalet och markerar ett viktigt steg i vår fortsatta resa. Martin och Silvija kommer med sin kompetens och erfarenhet att lägga till värdefull expertis i styrelsen. 

–P27 är det största betalningsinfrastrukturprojektet i Europa och bygger en gemensam toppmodern betalningsplattform i Norden. Jag ser fram emot att bli en del av P27 som ordförande och att bidra till att förverkliga dess spännande vision, säger Martin Andersson.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in