Thunderful
Foto: Thunderful
Börs

Thunderful värderat till 3,4 miljarder kronor inför planerad börsnotering

Spelbolaget Thunderful Group avser att notera sina aktier på Nasdaq First North.

Uppdaterad 2020-11-17
Publicerad 2020-11-17

Spelutvecklaren och Nintentdo-distributören Thunderful Groups styrelse har, tillsammans med bolagets huvudägare Bergsala Holding, Brjann Sigurgeirsson Holding och Lyngeled Holding , fattat beslut om att ansöka om noteringen av Thunderful Group på Nasdaq First North Premier Growth Market, framgår av ett pressmeddelande. Sammanlagt förväntas noteringen tillföra Thunderful Group cirka 750 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader. Consensus Småbolag, Delphi Fondene, Knutsson Holdings, Naventi Fonder, Provobis, Strand Kapitalförvaltning och Vasastaden har tillsammans åtagit sig att förvärva aktier i Thunderful för ett belopp om högst 600 miljoner kronor. Detta innebär en värdering om upp till cirka 3,4 miljarder kronor.

– Under de senaste åren har vi arbetat hårt för att etablera en struktur med synergier inom koncernen. Tittar vi framåt ska vi använda våra kraftfulla kassaflöden till satsningar inom utveckling och förläggning av spel samt nya förvärv. Vi ser en hög tillväxttakt inom den globala spelindustrin och den spelande andelen av befolkningen förväntas fortsätta växa. Det känns nu väldigt roligt att kunna erbjuda nya aktieägare möjligheten att få vara med på vår fortsatta resa, säger Thunderful Groups vd Brjann Sigurgeirsson, i en skriftlig kommentar.

Nettolikviden avser Thunderful Group att användas till att finansiera ytterligare förvärv och utvecklingen av nya spel, samt till att återbetala nuvarande aktieägarlån och kreditskulder, som uppstod vid förvärvet av Coatsink Software.

Carnegie Investment Bank och ABG Sundal Collier är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Setterwalls Advokatbyrå är legal rådgivare till Bolaget. White & Case är legal rådgivare till Joint Global Coordinators.

Platsannonser