Teslastrejk, El-Haj, Geely och Boozt – här är veckans snackisar på börsgolvet

Publicerad
Uppdaterad

Levlers grundare och ordförande, sparprofilen Joakim Bornold, sammanfattar börsveckan varje fredag. Vad var veckans överraskning? Veckans besvikelse? Och vem stod för veckans citat? Här är Joakim Bornolds summering av vecka 46.

Realtid.se

Veckans besvikelse: Teslastrejken. När varken arbetstagare eller arbetsgivare vill ha ett kollektivavtal men ändå ska tvingas till att ”frivilligt” skriva på så känns Saltsjöbadsandan inget annat än kvävande. Fackföreningsrörelsen har en väldigt stark ställning i Sverige men det är märkligt vad lite arbetarna får ut av den. Facket behövs, men det är läge att för en reform.

Veckans utspel: Jamal El-Haj. Det går ju inte ducka från den här felsägningen när man ska lyfta veckans citat. Men även om debatten går hög kring Hamas och Israel så kan jag konstatera att oljepriset sjunker som en sten. Marknaden verkar i alla fall inte tro på en eskalering till Persiska viken.

Veckans vinnare: Kronan! Äntligen stärktes kronan. Inflationen går åt rätt håll och med stärkt krona och fallande oljepris så lär det fortsätta på den vägen.

Annons

Veckans förlorare: Volvo Cars bromsade in kraftigt efter att Geely sålt av lite mer aktier. Det är dock bra att Free floaten ökar i aktien. Samtidigt har jag stöttat Volvo i veckan och nu tagit klivet fullt ut in i medelåldern och beställt en Volvo kombi. Känns lite obehagligt men det är ingen mening att kämpa emot längre.

Veckans bransch: Detaljhandeln har det tufft men det finns undantag; Boozt rapport förra veckan var ju urstark. Caias och Lykos butiksöppningar visar ju att det inte är något fel på köpsuget bland kidsen i alla fall.

Annons