Finans Nyhet

Teslas fabrik i Shanghai kan påverkas av elavbrott hos leverantörer

Taggar i artikeln

Tesla
Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Tesla. Foto: Respektive företagFrida Bratt, sparekonom på Nordnet och Tesla. Foto: Respektive företag
Det kan bli problem med tillverkningen för Tesla på grund av elavbrott hos underleverantörer. Foto: Tesla
Publicerad
Uppdaterad

Tesla har varnat för att att deras Gigafactory i Shanghai kan påverkas av elavbrott i provinsen Sichuan där flera av elbiltillverkarens underleverantörer är baserade. Det rapporterar Nikkei Asia.

Finwire

I ett brev till myndigheterna i Sichuan bad en kommunal kommission i Shanghai provinsen att prioritera tillgången till el för 16 lokala leverantörer till Tesla och SAIC.

–Tesla och SAIC Motor har nyligen uttryckt sin oro till oss över att deras viktigaste leverantörer av bildelar påverkas av de partiella elrestriktionerna i Sichuan, vilket kommer att påverka monteringen av deras fordon, stod det i dokumentet. ”Vänligen minska tiden för strömbegränsning under dagen för de leverantörer som nämns ovan”.

Problemen kommer samtidigt som Tesla meddelat att de minskat väntetiderna för de mest sålda modellerna.

Annons

Sichuan är beroende av vattenkraft för att generera 80 procent av sin elektricitet. Värmeböljan i landet ansträngde ett överbelastat elnät och många industriföretag har fått avbryta produktionen i sex dagar för att garantera ström till hushåll.

Om värmeböljan håller i sig kan det påverka viktiga provinser i öster som är beroende av el från Sichuan.

Annons