Juridik Nyhet

Tesla stämmer staten för stoppade skyltar

Taggar i artikeln

Tesla
Publicerad
Uppdaterad

Elbilstillverkaren Tesla stämmer staten genom Transportstyrelsen för att bolaget inte får tillgång till registreringsskyltar till nya bilar. DI kan avslöja att förutom staten och Transportstyrelsen stämmer Tesla också Postnord för utebliven post.

Finwire

”Detta beslag av registreringsskyltar utgör en diskriminerande attack utan något som helst stöd i lag riktad mot Tesla”, skriver bolaget.

I handlingarna som lämnats in till Norrköpings tingsrätt kräver Tesla att tingsrätten ger bolaget möjlighet att hämta skyltarna hos skylttillverkaren Scandinavian Motorcenter.

DI har tagit del av handlingarna där Tesla kräver att domstolen tvingar Postnord att dela ut post till Tesla.

Annons

”Tesla yrkar att tingsrätten förpliktar Postnord att till Tesla utge samtliga försändelser adresserade till Tesla som Postnord har eller kan komma att få i sin besittning från och med dagen för denna ansökan och fram till och med tidpunkten för meddelandet av tingsrättens dom”, skriver bolaget.

Bakgrunden är att sympatiåtgärder för IF Metalls strejk mot Tesla i kampen för kollektivavtal har inneburit att Postnord inte hanterar post till Tesla. Transportstyrelsen har i sin tur hänvisat till att man endast får använda Postnord som postleverantör.

I väntan på rättegång och dom önskar Tesla få ett domstolsbeslut på att Postnord ska dela ut de postförsändelser som kommit genom en så kallad interimistisk säkerhetsåtgärd. Tesla skriver att man är beredd att hämta dessa försändelser på egen hand.

Annons

 

Annons