Annons

Annons

Telia Company säljer aktier i Turkcell

Idag tillkännager Sonera Holding, ett av Telia Company helägt dotterbolag, att man inleder ett anbudsförfarande riktat mot institutionella placerare omfattande cirka 153,5 miljoner aktier i Turkcell, vilket motsvarar cirka 7,0 procent av Turkcells aktiekapital.

Telia Companys totala ägarintresse i Turkcell motsvarar cirka 31,0 procent av aktiekapitalet, varav 7,0 procent i direkt ägande och 24,0 procent i indirekt ägande. Om samtliga aktier i anbudsförfarandet säljs, kommer Telia Company endast att behålla ett indirekt ägande i Turkcell.

Dagens föreslagna försäljning av en del av Telia Companys aktieinnehav i Turkcell, är i enlighet med strategin att fokusera på verksamheterna i Norden och Baltikum. Telia Company sålde i maj 2017 155 miljoner aktier i Turkcell till institutionella placerare vilket motsvarade 7 procent av företagets direkta ägande i Turkcell. Telia Company kommer att fortsätta att vara den största aktieägaren i Turkcell även efter dagens föreslagna transaktion.

Priset och det slutliga antalet sålda aktier kommer att fastslås av Telia Company när anbudsförfarandet har avslutats och kommer att meddelas i ett separat pressmeddelande. Transaktionen förväntas avslutas den 21 september 2017.

Annons

Annons

BofA Merrill Lynch, Citi och UBS agerar så kallade Joint Bookrunners i den föreslagna transaktionen.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons