Kepler överskattade betalningsviljan för Nightingales tjänster – sänker rek och riktkurs

Kepler Cheuvreux sänker hälsoteknikbolaget Nightingale till behåll (köp) och kapar riktkursen till 1,10 euro (7,40). Det framgår av en analys.

”Vi anser fortfarande att Nightingales plattform är ett kostnadseffektivt och tidseffektivt sätt att tillhandahålla nya hälsoinsikter till konsumenter och partners inom sjukvårdsbranschen. Vi hade dock fel i den meningen att vi har överskattat konsumenters och partners betalningsvilja för bolagets tjänster”, skriver analyshuset och fortsätter.

”När vi inledde täckningen uppmuntrades vi av de två kommersiella partnerskapen som bolaget hade med Terveystalo och Welltus. Båda partnerskapen har dock nu varit igång i ett år medan Nightingales totala orderbok för helåret 2022 och för flera år framåt (inklusive akademiska kunder) är 3,8 miljoner euro. Den svaga orderstocken och intäktsgenereringen från de partnerskap som företaget redan har etablerat gör att vi ifrågasätter företagets förmåga att nå sina långsiktiga mål (+100 miljoner användare, +500 miljoner euro i intäkter).”

Kepler sänker kraftigt sina estimat för översta raden och de långsiktiga vinstprognoserna.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons