General Motors siktar på att investera 6,5 miljarder dollar – skapa 4 000 jobb i Michigan

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors siktar på att investera 6,5 miljarder dollar i fabriker för elbilar, en satsning som väntas ge 4 000 jobb i Michigan. Det rapporterar Detroit Free Press.

Satsningen omfattar två fabriker. Delstatens styrelse för ekonomisk utveckling väntas ge tummen upp för ett incitamentsprogram åt bolaget på tisdag.

Om General Motors går vidare med planerna är det i så fall en viktig seger för bildelstaten Michigan. Detroit har haft tung vikt mot just fordonssektorn och delstaten har tidigare missat flera satsningar från lokala firmor som Ford som istället valt andra delstater för sina tre batterianläggningar. Michigans guvernör Gretchen Whitmer har aktiverat incitament runt 1 miljard dollar i syfte att locka stora affärsprojekt.

Quentin Messer Jr., chef för Michigan Economic Development och ordförande för Michigan Strategic Fund, uppgav för en månad sedan att Fords beslut kändes som en nässmäll.

”Michiganders har alltid svarat alla slag med ett hårdare motslag”, uppgav han.

Ett besked om satsningarna i delstaten väntas den här veckan.

https://eu.freep.com/story/money/cars/general-motors/2022/01/21/gm-jobs-michigan-electric-vehicles-factories/6615200001/

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons