Fidelity Asia Pacific Opportunities ökade 4,3 procent i december – stark överavkastning mot jämförelseindex

Fonden Fidelity Asia Pacific Opportunities A-Acc-EUR steg 4,3 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,9 procent. Under 2021 har fonden avkastat 19,6 procent och är därmed bättre än index som har ökat 4,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anthony Srom.

Inledningsvis skriver förvaltarna att asiatiska aktier utvecklades svagt under det fjärde kvartalet efter ökad oro kring den nya virusmutationen omikron. Sentimentet försvagades ytterligare efter att flera centralbanker signalerat en åtstramning av penningpolitiken. Trots detta steg marknaderna kraftigt i slutet av perioden på grund av stigande förväntningar på den ekonomiska återhämtningen samt lugnande rapporter angående omikron.

Gällande fondens aktivitet skriver förvaltaren att man under kvartalet ökat i Mediatek, Focus Media Information Technology samt minskat i Midea. Vidare har man tagit en ny position i HDFC Bank samt avyttrat sitt innehav i Alibaba Group.

Bland månadens främsta bidragsgivare fanns Beijing Oriental Yuhong Waterproof, Focus Media Information Technology och SK Hynix. I den negativa vågskålen fanns Samsung, Techtronic och Bafang Electric Suzhou.

De sektorer med störst exponering i fonden var informationsteknologi och industri med portföljvikter om 31,0 respektive 15,7 procent.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Taiwan Semiconductor, Kweichow Moutai och Beijing Oriental Yuhong med portföljvikter om 9,8, 6,5 respektive 6,0 procent.

Fidelity Asia Pacific Opps A-Acc-EUR, %december, 2021Fond MM, förändring i procent4,3Index MM, förändring i procent0,9Fond i år, förändring i procent19,6Index i år, förändring i procent4,5

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons