Enter Småbolagsfond ökade 2,58 procent i december – Lifco största innehavet

Fonden Enter Småbolagsfond steg 2,58 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,1 procent. Under 2021 har fonden avkastat 48,65 procent och är därmed bättre än index som har ökat 37,1 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Jon Hyltner.

Främsta bidragsgivare till fondens utveckling under månaden var Medicover, Addnode, Storskogen och Lifco. Både Storskogen och Lifco aviserade förvärv under perioden.

Bland de negativa bidragsgivarna till fonden under månaden fanns Sagax, Profoto, Idun och K2A. Innehaven pressades utan några betydande bolagsspecifika nyheter. Sagax och K2A föll tillsammans med ett generellt negativt sentiment för fastighetsaktier.

Gällande fondens portfölj har inga större förändringar gjorts under december.

Den sektor med störst exponering i portföljen var industrivaror & tjänster med 30,2 procent. Näst störst var teknologisektorn med 19,0 procent.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet Lifco, Embracer och RVRC med portföljvikter om 3,67, 3,41 respektive 3,27 procent.

Enter Småbolagsfond, %december, 2021Fond MM, förändring i procent2,58Index MM, förändring i procent3,1Fond i år, förändring i procent48,65Index i år, förändring i procent37,1

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons