Bavarian Nordic osäkra på om de kan möta efterfrågan på apkoppsvaccin – BN

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic, som är det enda bolag som har ett godkänt vaccin mot apkoppor, uppger att de är osäkra på om de kan möta efterfrågan på vaccinet. Bolaget undersöker nu möjligheten till att outsourca en del av produktionen.

”Det är en mycket dynamisk marknadssituation. Efterfrågan fortsätter att öka och det är inte längre säkert att vi kan fortsätta att möta den efterfrågan vi möter även med uppgradering av vår befintliga tillverkningsanläggning i Danmark”, sade Rolf Sass Sorensen, vice vd på företaget, till Bloomberg News.

Bavarian har tidigare sagt att man kommer kunna möta efterfrågan genom sin danska fabrik. Bolaget har höjt sina finansiella helårsmål flera gånger under året. Intäkterna väntas landa på mellan 1 900 till 2 100 miljoner danska kronor, medan ebitda-förlusten blir 600 till 800 miljoner danska kronor.

I samband med att fler och fler fall av apkoppor rapporteras runt om i världen har efterfrågan på vaccin ökat kraftigt. Förra veckan förklarade Världshälsoorganisationen viruset som ett globalt hälsonödläge.

Bavarians aktie har idag stigit med 2,8 procent på Köpenhamnsbörsen.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons