Analysguiden höjer lönsamhetsestimaten för Plejd efter rapporten, motiverat värde 411 kronor

Teknikbolaget Plejd, som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation, överraskade kring lönsamheten i sin Q1-rapport och får Analysguiden att höja sina estimat. Det framgår av en uppdragsanalys.

Analystjänsten konstaterar att både ebitda-marginalen och rörelsemarginalen på 28,7 respektive 20 procent var över de egna förväntningarna på 22,6 och 17,6 procent. Däremot var rörelseresultat på 19,85 miljoner kronor i linje med förväntan. Att den inte kom in bättre än så beror enligt Analyguiden på att omsättningen blev 99,3 miljoner kronor, vilket var under dess prognos på 109 miljoner kronor.

Analysguiden väljer efter rapporten, inräknat för Plejds tidigare uttalande om en långsiktig rörelsemarginal på 30 procent, att skruva upp sina estimat för lönsamheten.

”Sammantaget räknar vi med en rörelsemarginal strax över 19 procent 2022, som gradvis stiger till 24 procent i slutet av vår prognosperiod. I kombination med en tillväxt mellan 25-35 procent årligen fram till 2024 anser vi att en värderingsmultipel om 25 gånger ev/ebit är motiverad, vilket härleder ett motiverat värde om 411 kronor per aktie”, skriver Analysguiden.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons