Tekniska problem för Avanza – igen

Taggar i artikeln

Avanza
Avanza Avanza
Publicerad
Uppdaterad

Nu på fredagsmorgonen var det återigen problem för nätbanken Avanza. Kunderna kan inte komma åt vissa delar, varken via appen eller webben. Felet är det andra större problem som uppstår den här veckan.

Realtid.se

Finwire

Idag fredag har Avanzas kunder svårigheter att komma åt vissa delar av nätbankens tjänster. Varken app eller webbsidor fungerar helt som de ska. Vissa delar fungerar – andra inte. Kunder som har problem med dessa delar hänvisas istället till telefon.

Även i måndags hade Avanza problem. Då var det, enligt bolaget, en komponent som hanterar inkommande internettrafik.


– Den här veckan har vi misslyckats totalt vid två tillfällen. Det är ju oacceptabelt, deklarerar vd:n Rikard Josefson i en intervju med Affärsvärlden.

– Men det är viktigt att komma ihåg att detta inte är beroende på vår teknikstack eller vårt nätverk. I måndags var det ett komponentfel och under fredagen var det ett handhavande fel från vår sida, säger han.

Annons

Josefson är hoppfull att problemen kan lösas.

–Vi kommer lösa de här två frågorna. Vi kommer naturligtvis se om det finns andra brister. Men återigen, det är mer komponenter och våra egna rutiner än tekniken i sig själv. För den är vi väldigt trygga med, även om vi jobbar med att förbättra den hela tiden, förklarar Avanza-chefen, som kommer att lämna sitt uppdrag senast den sista juni 2024.

Annons