Mona Sutphen Spotify
Mona Sutphen, tillträdande styrelseledamot, Spotify. Foto: Spotify
Styrelser

Tech-investerare och fd toppchef i Vita Huset till Spotifys styrelse

Spotify föreslår Mona Sutphen som ny styrelseledamot med tillträde 1 april 2021.

 

Uppdaterad 2021-02-16
Publicerad 2021-02-16

Förutsatt att aktieägarna ger sitt godkännande träder Mona Sutphen in som ny styrelseledamot i Spotify 1 april 2021. Sutphen har en bakgrund som grundare, investerare och rådgivare inom tech-sektorn samt som ställföreträdande stabschef i Vita Huset under Obama-administrationen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Mona har byggt upp en karriär inom både den privata och offentliga sektorn som rådgivare om internationell och amerikansk inrikespolitik, teknik, makroekonomi och handel och mänskliga rättigheter ... och det är bara toppen av isberget, säger Daniel Ek, grundare, vd och styrelseordförande i Spotify. Mona kommer att ge ett nytt och mycket värdefullt perspektiv till styrelsen när vi fokuserar på att driva vår strategi framåt under denna tid av exceptionella förändringar runt om i världen.

Sutphen är idag senior rådgivare på Chicago-baserade private equity-firman The Vistria Group. Hon har även en bakgrund på Macro Advisory Partners (MAP) samt som vd på UBS, där hon utvecklade nya verktyg för politisk riskbedömning inom kapitalmarknaden.

Platsannonser

Logga in