Annons

Annons

Top Toy

Fordringsägare kräver 2,4 miljarder danska kronor, motsvarande 3,4 miljarder kronor, från TopToys konkursbo, men kan inte förvänta sig någon utdelning, enligt konkursförvaltarna.

Turbulensen i ledningen i EQT-bolaget Top Toy gör det svårt för curatorna att avgöra huruvida något har hanterats felaktigt under tiden fram till konkursen.  Curator Jan Bech ska nu granska tusentals mail som har säkrats.

 

Trots att bland andra Lekia ville ta över delar av EQT-bolaget Top Toys norska verksamhet så sattes den istället i konkurs. Samtidigt pågår en infekterad strid där inte minst Lego attackerar bankernas roll i konkursen. Och för EQTs del kan det handla om en smäll på 1,5 miljarder kronor.

Leksaksjätten Top-Toy, som var ägare till Toys "R" Us och BR i Danmark, har nu gått i konkurs även i Norge.

Samtidigt som EQT försöker rädda något av resterna i Top Toy så har firman allvarliga problem i en annan dansk butikskedja, Flying Tiger. Det riskerar att bli ytterligare en miljardsmäll.

EQT får besk kritik i Danmark efter att portföljbolaget Top Toy tvingas begära rekonstruktion. Tajmingen är sämsta tänkbara. För leksaksbolaget är julhandeln känsligast möjliga tidpunkt. För EQT handlar det om att visa sig från den bästa sidan inför en planerad börsintroduktion.