Annons

Annons

Stockholms universitet

Det ska sägas med en gång. Jag har aldrig träffat Horace Engdahl och kommer förmodligen heller aldrig att göra det. Men hans engagemang har påverkat mig som person mer än de flesta, vilket jag är honom tacksam. Och hans påverkan på det svenska samhället är förmodligen mycket djupare än de flesta förstår, vilket kan vara värt att påminna om när han tycks ha blivit var mans niding, skriver Realtids krönikör Anders Elgemyr i en betraktelse.

Mannheimer Swartlings partner André Andersson har utsetts till hedersdoktor vid Stockholms universitet. "Det viktigaste med utnämningen är att den pekar på vikten av samverkan mellan juridisk forskning och det praktiska rättslivet" säger André Andersson till Realtid.

Juristen Jana Nackberg visste tidigt att hon ville jobba med internationella relationer. Studier i bland annat EU-rätt och internationell handel har tagit henne till ett jobb på en lobbyorganisation i Bryssel.

Han hade från början inga planer på att satsa på juridik men har gjort en raketsnabb karriär inom sitt gebit. Möt Anders Skägg på Andersson Gustafsson Advokatbyrå.

25-åriga Madelene Insulander drömmer om att arbeta med företagsutveckling och att starta eget. Tack vare intensiva studier vid Stockholms universitet kan drömmarna bli verklighet.

Stockholmsbördige Philip Ståhl pluggar International Business på Copenhagen Business School. Han tror att traditionella hierarkiska företag kommer tappa attraktionskraft som arbetsgivare i framtiden.

Carlos Esterling hade egentligen tänkt att bli börsanalytiker, men tillfälligheter förde honom till EY som 20-åring. Sedan dess har han varit företaget trogen. "Jag har fått jobb i jobbet hela tiden", säger han.

Både en medveten tanke och tillfälligheter har påverkat advokaten och delägaren Lynda Ondrasek Olofssons yrkesval. En insikt som kommit med åren är att man inte behöver ha så bråttom i karriären.

Den välmeriterade portugisiska advokaten Sonia Goncalves kom till Stockholm tack vare en svensk pojkvän. Tur i kärlek kan man säga, men inte på jobbsidan. För trots många ansökningar får hon inget arbete inom sitt område.

Sidor