Annons

Annons

Segulah

Medieprofilen Joachim Berners karriär kraschade på toppen. I dag är han styrelseordförande för noterade familjebolaget och styrelseproffs. Det viktigaste karriärbeslutet var att börja spela i punkbandet Japop.

Private equity-bolag Segulah IV L.P. och minoritetsinvesterare har idag ingått avtal med KiiltoClean om försäljning av 100 procen av aktierna i CCS Healthcare Holding AB.

Gabriel Urwitz lämnar Segulah som styrelseordförande och ersätts av nuvarande vd Sebastian Ehrnrooth. Ny vd för Segulah blir Marcus Plating-Bergloo som också blir ny managing partner.

Segulah Advisor och AB Segulah presenterar starka rapporter samtidigt som ena bolaget nu byter vd. Lars Axelson återvänder till riskkapitalbranschen efter vd-position i detaljhandelsbolaget Swedol.

På måndagen avgjorde Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, slutgiltigt Skatteverkets process mot den tidigare EQT-medarbetaren Stefan Holmér. Frågan har handlat om de så kallade 3:12-reglerna för fåmansföretag är tillämpliga när det kommer till carried interest, och berör flera tunga riskkapitalister.

Den nordiska private equity-investeraren Segulah har som affärsidé att “göra bra bolag bättre – och därigenom skapa värde”. "Av de  200 bolag som vi granskar leder ungefär två-tre bud till affärer. Gallringen av bolag  tar upp ungefär hälften av vår tid. Resten av tiden ägnar vi åt de bolag som vi redan har investerat i", säger Segulahas managing partner Sebastian Ehrnrooth till Realtid. 

Det pan-europeiska riskkapitalbolaget Stirling Square Capital Partners har genomfört sitt första svenska bolagsköp. Detta genom förvärvet av business intelligence-företaget Docu Nordic Group Holdings.

Sidor