Annons

Annons

Rutger Arnhult

Den amerikanska storbanken JP Morgan Chase möblerar om i ledningen för investmentbanken, Rutger Arnhults fastighetsbolag Klövern köper fastighet på Manhattan i ny miljardaffär och problemlånen för nischbanker ökar. Här är morgonens nyheter i korthet.

Morgonsvepet måndag: Försäkringsjätten Folksam gör sig redo för miljardsmäll i Swedbank, Christer Gardells Thyssenkrupp kan tvingas “ge bort” verksamhet och Rutger Arnhults e-handelsbolag budar på Sportamore. 

Ny data från ägartjänsten Holdings visar att huvudägaren Rutger Arnhult stärker greppet om fastighetsbolaget Castellum.

Fastighetsbolaget Klövern har förvärvat ytterligare 1 423 260 aktier i bostadsutvecklaren Tobin Properties för 14,2 miljoner kronor.

Återigen redovisar Klövern ett rekordresultat där förvaltningsresultatet förbättrades med 6 procent. Bolagets styrelse föreslår en ökad utdelning.

Rutger Arnhult är tydlig med att Klövern inte har några planer på att lägga bud på Tobin Properties och att tidigare vd Erik Karlin inte fick sparken. Han berättar även om kommande förändringar för bolaget. "Man måste styra om verksamheten i ett bolag som Tobin", säger Arnhult till Realtid.se.

Marknaden är tuff men fastighetsutvecklaren Tobin Properties vd och grundare Erik Karlin har lyckats hålla bolaget ovanför vattenytan framförallt med en ny storägare i bilden, Klövern, men också med andra strategier. 

Sidor