Annons

Annons

Riksbanken

Inflationen mätt som KPI på ett och två års sikt förväntas sjunka till 1,7 procent jämfört med 1,9 procent i föregående kvartalsmätning från Prospera Kantar Sifo, på uppdrag av Riksbanken.

Ett nytt index ska mäta effekten av Trumps twittrande på obligationsmarknaden. Dessutom i morgonsvepet måndag: Storstrejk på British Airways och nya avslöjanden i Falcon Funds-härvan.

Riksbanken är överraskande hökaktig när den står fast vid en räntehöjning runt årsskiftet, men analytiker är delade i synen på om räntehöjningen verkligen kommer. 

Frank Vang-Jensen ny vd för Nordea; Besked om handelssamtal lyfter börser och: Riksbanken väntas backa från räntehöjning. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Nordea byter fot när det gäller Riksbanken och spår att reporäntan sänks i december, jämfört med bankens tidigare prognos om oförändrad ränta i år och nästa år.

Kerstin af Jochnicks plats hos Riksbanken ska fyllas snabbt. Experterna tror att Riksbanksfullmäktige söker en kvinna.

Swedbank sänker sin svenska BNP-prognos för nästa år till följd av att en global avmattning tynger den exportkänsliga svenska ekonomin, skriver banken i sin nya konjunkturprognos.

Sidor