Annons

Annons

Paypal

I och med Paypals investering på 105 miljoner kronor stänger nu det svenska fintechbolaget Tink sin kapitalrunda. “Eftersom Paypal har en global verksamhet tror jag att det finns goda möjligheter för oss att bli verksamma på andra marknader än den europeiska” säger Daniel Kjellén, Tinks medgrundare och vd, till Realtid.

Maria Hedengren, finanschef på Izettle, blir ny vd på Readly. Som CFO var hon en av nyckelpersonerna bakom betalningsbolaget Izettles försäljning till Paypal.

Konkurrensen på betalmarknaden ökar ytterligare. Paypal utökar nu sin kostnadsfria tjänst till att omfatta Sverige och ytterligare 24 europeiska länder.

Storbritanniens konkurrensmyndighet har synpunkter på betaljätten Paypals uppköp av fintechbolaget Izettle, skriver Telegraph. Affären kan missgynna konkurrensen i landet vilket i sin tur kan leda till högre priser.

Paypals medgrundare Ken Howery är nominerad som USA-ambassadör i Stockholm, larm om penningtvätt i Nordea, Swedbank i tvist med Försvarsmakten och så oroas Wallenberg av Saudikrisen. Det är några av punkterna i morgonsvepet.

Den brittiska konkurrensmyndigheten vill utreda Paypals Izettle-förvärv. Affären kan försämra konkurrensen, menar myndigheten. "Det påverkar inte transaktionen", säger Izettles kommunikationschef Tom Turula till Realtid.se.

Sidor