Annons

Annons

Obligationslån

En överväldigande majoritet – 93 procent – av obligationsinnehavarna röstade ja till de nya villkoren för bostadsutvecklaren Oscar Properties obligationslån. Det förlängs därmed två år, till den 3 september 2021. Nu väntar ytterligare åtgärder för att införskaffa kapital.

Anders Uddén, som skrev under borgensåtagande för tre obligationslån, i nu konkursade QV Invest och QV Svensk hälsa, har på egen begäran försatts i personlig konkurs.

Stockholms tingsrätt pekar på otydliga besked om återstående åtgärder som ska tas i QV-bolagen. Samtidigt flaggar QV Invest för en ny räddningsaktion: "Styrelsen kommer nu att undersöka möjligheten att genomföra ett frivilligt ackord med fordringsägarna”, skriver vd Allan Voreck till Realtid.se. 

Argentina har länge varit ett sorgebarn på den internationella obligationsmarknaden, med upprepade betalningsinställelser och en utdragen fajt mellan staten och utländska långivare som hamnat i amerikansk domstol. Men nu kan vändningen vara här. Vill det sig väl ser vi kanske samma sak i Argentina som vi eventuellt får se i Frankrike, en välbehövlig ekonomisk reformpolitik under en karismatisk marknadsliberal president, som når framgång.

Sidor