Annons

Annons

Magnus Larsson

Synen på vad som är acceptabel skatteplanering har ändrats radikalt på tio år. Det menar skatterådgivare Magnus Larsson, Deloitte. När det gäller cum cum-uppläggen berättar han: “Jag avrådde redan då, uppläggen var för drivna.”

Idén att separera revision från rådgivning vinner mark i Storbritannien. Men svenska branschföreträdare gör tummen ner. Konkurrensen mellan Big4 är mördande säger FAR:s ordförande Magnus Larsson.

Alla förväntade sig en revisor från Big 4. Möjligen att det skulle bli den första kvinnan på posten. Men det blev en person utifrån, som inte ens är revisor. Så här gick det till när branschorganisationen FAR utsåg ny generalsekreterare.

Informationsplikten är en administrativ börda som inte vägs upp av nyttan, menar Magnus Larsson, skatterådgivare på Deloitte. Men Skatteverkets Tomas Algotsson ser positivt på gårdagens beslut.

Delningen av den forna JRS-gruppen har utvecklats till en bitter strid i och utanför domstol. JRS-grundarna Mats Ekström och Peter Nygren kräver mångmiljonskadestånd av tidigare kollegorna Magnus Larsson och Lars Carlbom.