Annons

Annons

Lars Idermark

Lars Idermark borde ha insett att han var både knockad och uträknad redan när uppgifterna från den så kallade Grimstadsrapporten läckte ut. Det skriver Realtids Per Lindvall.

Efter misstankarna om penningtvätt kom ut i vintras försökte Swedbank fler gånger få ett möte med finansmarknadsminister Per Bolund. Men enligt uppgifter till Dagens Industri har dessa inte blivit av.

– Lars Idermarks avgång som ordförande för Swedbank är nödvändig, men beslutet kommer för sent. Det säger Charlie Stjernberg, kriskommunikationskonsult på PR-firman Prime till Realtid.

UPPDATERAD: Aktiespararnas vd Joacim Olsson är kritisk till att Swedbanks ordförande Lars Idermark väljer att avgå nu och inte före bolagsstämman förra veckan.

Lars Idermark har beslutat sig för att lämna rollen som ordförande i Swedbank med omedelbar verkan. "Inget avgångsvederlag utgår", säger Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef på Swedbank. Aktien är ned 0,9 procent i börsöppningen.

Swedbanks hela styrelse fick ansvarsfrihet av aktieägarna på den tumultartade bolagsstämman som fortfarande pågår.

Tele2:s tidigare vd Mats Granryd är en av fyra nya styrelseledamöter i Swedbanks styrelse. Göran Hedman, Pia Rudengren och Karl-Henrik Sundström lämnar.

Sidor