Annons

Annons

Jonny Westling

En kund frågade mig var han skulle sälja sin målning av Esther Kjerner. Kunden gillade inte tavlan längre eller behövde köpa någonting annat. Eftersom jag varken köper eller säljer någonting i tjänsten för att slippa ha ekonomiskt intresse i de föremål jag värderar hänvisade jag honom till andrahandsmarknaden och fick tillbaka frågan: "Var ligger den?".

Historien är full av missförstådda konstnärliga genier, filosofer och tänkare. Att gå mot strömmen och tänka nytt kan lätt bli obekvämt socialt. Kan det vara så att de som låter bli att tänka och leta insikter lever ett mer harmoniskt liv?, undrar Jonny Westling

Tweed och knickers eller Biltemas kamouflageställ. I jaktens viktigaste ögonblick spelar det mindre roll, menar Jonny Westling

Nu är det så dags för höstens begivenheter för alla oss konnässörer och intresserade amatörer att i minglet av experter, handlare och kändisar få njuta av auktionshusens traditionsmättade visningar.

Kommer vi att kunna ha semester och stänga av den pockande omvärlden i framtiden?, frågar sig Jonny Westling i sin senaste krönika.

Säljaren förklarade för Sigge att om han nu skulle köra Ferrari eller Maserati var valet av denna klocka en självklarhet och föreslog ett inbyte av Sigges bonus-Rolex. Sigge försökte slingra sig och hävda att bonus-Rolexens affektionsvärde gjorde inbytet orimligt. Repliken från säljaren lät inte vänta på sig. "Byter du in din klocka, ska du få en fantastisk historia till din nya klocka. Det lovar jag." 

Kjelle min gamla vän, Östermalmare, såg annonsen i Gula Tidningen. Det var tidig augusti och en sensommarbil att köra till Värmland för kräftskiva skulle inhandlas. 

Mitt tips är att ni byter ut era trista nutida möbler och dekorer, som ni i och för sig säkert lagt timmar på att skruva ihop under jämmer och plåga, till förmån för en mindre investering i mycket prisvärda antikviteter av yppersta kvalitet, skriver värderingsmannen Jonny Westling.

Sverige är en av Europas mest prisvärda platser att handla diamanter just nu och mycket görs från Sveriges sida för att Janna och hennes vänner ska få gå i skolan istället för att polera stenar hela dagarna, skriver Jonny Westling.

Jonny Westling om hur form och design påverkar oss omedvetet och vad som är konst och inte.

Sidor