Finans Nyhet

Industrifonden investerar i fintech-bolaget Limina

Taggar i artikeln

Fintech Industrifonden
Anna Ljungdal, Investment Director och Head of Sustainability på IndustrifondenAnna Ljungdal, Investment Director och Head of Sustainability på Industrifonden
Anna Ljungdal, Investment Director och Head of Sustainability på Industrifonden. Foto: Industrifonden
Publicerad

Fintech-bolaget Limina tar in 26 miljoner kronor i en serie A-runda ledd av Industrifonden.

Realtid.se

Limina tar in 26 miljoner kronor i tillväxtkapital som fintech-bolaget avser att använda till att ytterligare expandera sin Software-as-a-Service (SaaS) modell för kapitalförvaltare genom att “bredda sitt erbjudande, utveckla produkten och stärka den expertledda serviceorganisationen som kompletterar dess tekniska lösning”. Det framgår av ett pressmeddelande. Investeringen leds av Industrifonden. Befintliga investerare, däribland STOAF SciTech, Vidici Ventures, Almi Invest och Justin Wheatley deltog också i rundan.

– Vi är mycket glada över att kunna leda Liminas Serie A-runda och stödja företaget i ett avgörande tillväxtstadium. I vår bedömning av Limina var vi särskilt imponerade av tekniken, som helt klart har en enorm potential att förändra en marknad som domineras av äldre system, och av ledningens styrka. De lysande omdömena från Liminas befintliga kunder stärkte ytterligare vårt förtroende för verksamheten. Vi är stolta över att stödja radikalt innovativa företag och Limina passar verkligen in i denna modell, säger Anna Ljungdahl, Investment Director och Head of Sustainability på Industrifonden, en en skriftlig kommentar. 

Limina levererar en anpassningsbar och molnintegrerad Investment Management Solution (IMS) för medelstora kapitalförvaltare. På Liminas kundlista återfinns Alquity och Lannebo.

Annons

 

Annons