Annons

Annons

Grant Thornton

Revisionsbyrån Grant Thornton i Storbritannien får böta motsvarande 8 miljoner kronor på grund av bristfällig revision.

Grant Thornton har rekryterat Barbro Jansson Stridlund, skatteexpert inom fastighetsbranschen. "Min uppfattning är att det är en inkluderade företagskultur", säger hon. 

Revisionsbyrån Grant Thornton säger sig vara nöjd med att ligga i segmentet under de största revisionsfirmorna. Byrån ingår ett globalt nätverk och internationellt blir den svenska delen ofta uppmärksammad för sitt jämställdhets- och hållbarhetsarbete.

Rådgivnings- och revisionsbyrån Grant Thorntons nya kontor i Malmö invigs idag. Planen är att nyanställa totalt 20 personer till slutet av 2020.

En tydlig trend i revisionsbranschen är att många byråer bygger upp sina rådgivningsavdelningar. "Vi har fått bli strategiskt duktiga på att positionera våra rådgivningskollegor så att de får samma nätverk som våra revisorer. Det är så vi kan bygga en stor rådgivningsaffär när det är dags att rotera ut en kund", säger Patrik Anderbro, vd för KPMG.

Grant Thornton satsar på sin närvaro i Luleå. Inom tre år vill man växa med 50 procent. Den som ska leda satsningen är nya kontorschefen Johan Karlsson.

Högsta domstolen beslutade i veckan att inte meddela prövningstillstånd i det uppmärksammade skadeståndsmålet mellan revisionsbyrån Grant Thornton och elbolaget Troms Kraft. Frågan om vad detta innebär för revisionsbranschen och om målet har bringat klarhet i vad som gäller rörande revisorns skadeståndsskyldighet svarar fredagspanelen på.

Högsta domstolens beslut att inte meddela prövningstillstånd i miljardskadeståndsmålet mellan revisionsbyrån Grant Thornton och Troms Kraft är en lättnad för Anna Johnson, vd för Grant Thornton. “När Högsta domstolen nu inte beviljar prövningstillstånd innebär det att vi kan lägga detta bakom oss och fokusera på annat”.

 

Sidor